Laat mij jou de nodige energie en rust geven om terug in balans te komen

Reiki is een behandeling die al eeuwen oud is. Het werd opnieuw onder de aandacht gebracht door de Japanner Mikao Usui in het begin van de 20e eeuw. Het woord Reiki komt van het Japanse woord 'Rei' wat 'Universeel' betekent en 'Ki' wat 'Levensenergie' betekent. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft.


Reiki is niet bedoeld als vervanger van reguliere geneeswijzen, maar eerder een aanvulling hierop.

Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden aangevuld zodat de natuurlijke balans wordt hersteld.  Waar energie stroomt, wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Reiki is daardoor heel heilzaam bij een burn-out, depressie, CVS, fibromyalgie en andere ziekten.


Soms hebben mensen fysieke pijn doordat er emotionele onbalans is (verdriet, boosheid, stress). Andersom heeft fysieke pijn weer een negatief effect op de emotionele toestand. Door energie te sturen, kunnen blokkades worden weggenomen zodat de samenwerking tussen het emotionele en het fysieke weer in een positieve flow komt. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Er wordt zowel fysiek als emotioneel harmonie bekomen. 


Een Reiki behandeling heeft niet op iedereen hetzelfde (gewenste) effect. Zo kan iemand langskomen voor een pijnbehandeling, maar doordat de emotionele onbalans groter is, zal de energie van de Reikibehandeling daar eerst op inspelen omdat de primaire behoefte aan helende energie daar groter is.


De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van, maar ervaart intense rust. Soms valt iemand (bijna) in slaap, de ander barst na de behandeling van de energie. Het kan gebeuren dat iemand in tranen uitbarst en zich naderhand enorm opgelucht voelt. Bij pijnlijke klachten kan verlichting optreden, bij ernstiger klachten zijn meerdere of aanvullende behandelingen nodig. 


Het werkt wel een stuk makkelijker als de persoon die behandeld wordt “open staat” voor de behandeling en dus niet al te sceptisch is. Hij of zij is immers diegene die bewust of onbewust de ontvangen energie zal benutten en zo de behandeling effectief maakt.


Je mag plaatsnemen op de reikitafel onder een zacht dekentje met kleren aan. Via een reeks handposities wordt het hele lichaam behandeld, wat ongeveer 1 uur duurt. Reiki is geen massage. Voor de behandeling is er een korte kennismaking en erna kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Reiki

kennismaking


Behandeling van 40 min

met voor- en nagesprek1u


30€

éénmalig per persoon


Reiki

behandeling


Behandeling van 1 uur

met voor- en nagesprek1,5u-2u


55€

(49,5€ met beurtenkaart)

Reiki

beurtenkaart


-50% op je 5e beurt

binnen 1 jaar

Niet cumuleerbaar met

Reiki kennismaking