Wil je meer inzicht in jezelf, zelfzekerder worden,

nieuwe stappen durven zetten om uit de sleur te komen?

Klaar om jouw leven terug in balans te brengen?


Kleurcoaching kan jou daarbij helpen!

Voor teamevents, workshops, info- of groepsessies klik hier

Herken je één van deze uitspraken?

 

 • Je zit helemaal niet lekker in je vel en je wilt weer kunnen genieten en ontspannen.
 • Je wilt tijd voor jezelf en toch blijf je je spaarzame tijd maar weggeven.
 • Je hebt het gevoel dat jouw leven een sleur is geworden en wilt zo graag nieuwe stappen zetten, nieuwe dingen doen, nieuwe deuren openen.
 • Je wilt jouw leven terug in balans brengen.
 • Het lukt maar niet om nee te zeggen en je grenzen aan te geven.
 • Heb je het gevoel dat je nood hebt aan meer zelfzekerheid op vlak van jezelf en relaties?
 • Wil je gezien worden, op de voorgrond staan, maar houd jij jezelf klein?
 • Ben je op zoek naar jezelf en wil je dingen realiseren?
 • Wil je weer een duidelijk doel en focus in je leven vinden?
 • Je hebt een trauma opgelopen en zou nu graag het verleden achter je willen laten.
 • Je wilt spiritueel groeien.
 • Je zit vast in je creatieve ontwikkeling.
 • Je twijfelt vaak en hebt het moeilijk om knopen door te hakken.
 • Ben je op zoek naar wat meer harmonie en rust in je leven?
 • Je wilt meer passie en energie in jouw leven.
 • Je bent zoekende...
 • ...

 

Dan kan kleurcoaching jou zeker op weg helpen, jou een duwtje geven of zelfs je leven veranderen. Waar wacht je nog op, probeer het gewoon!


In mijn praktijk bied ik 2 soorten kleurcoaching aan : Kleurcoaching KLEDING en Kleurcoaching NLP.


KLEURCOACHING KLEDING

Iedere dag maken we kleurkeuzes voor onze kleding. Je hebt waarschijnlijk bepaalde kleuren die je graag draagt en kleuren die je zelden of zelfs niet draagt.


Wat zegt dat over jou? En wat zegt de kleur waar je een hekel aan hebt? Wat betekent het wanneer je beslist een bepaalde kleur opeens niet meer te willen dragen? Wanneer je de taal van kleur begrijpt, kom je wellicht vanzelf tot interessante antwoorden.

Voor je zelfs aan spreken toe komt, hebben de kleuren die je draagt al iets over jou verteld. De kleurkeuze van jouw kleding zijn een uitdrukking van jouw onbewuste gedachten en gedrag. Hoe komt het dat je nooit geel draagt en waarom draag je die zwarte trui zo vaak?


Kleurkeuzes veranderen ook door je leven heen. Wanneer je stopt of begint met het dragen van een kleur, is dat vaak gelinkt met een emotionele verandering. Je kleurkeuzes voor je kleding zijn een uitdrukking van je onbewuste gedachtengang en gedrag. Wanneer je jouw kleurkeuzes vertaalt, begrijp je wat er zich afspeelt op innerlijk niveau. Bovendien kun je door jouw kleurkeuzes bewust aan te passen, jouw gedachten en gedrag beïnvloeden.


De Colour Comfort methode / Colourcoaching is ontwikkeld door Thelma van der Werff (Nederland/Nieuw-Zeeland). Het is voorafgegaan door jarenlange studie, door het observeren en werken met kleuren. De Colour Comfort methode maakt inzichtelijk wat kleuren met ons doen en wat ze voor ons kunnen betekenen. Achter alle kleuren schuilt een emotie en boodschap. Iedereen heeft af en toe behoefte om kleurkeuzes in kleding of in huis te veranderen. Meestal doen we dit onbewust, maar in realiteit worden we gedreven door emotie, ambitie en ontwikkeling. Door hiervan bewust te worden, geven onze kleurkeuzes ons innerlijke (of persoonlijke) inzichten.


Via kleurenpsychologie kijken we dus hoe je met kleur bewust kunt omgaan. We leren aan hoe deze kleurkeuze je kan ondersteunen bij jouw persoonlijke uitdagingen.
“Verander de kleuren in je wereld…..en je wereld zal veranderen!”
Thelma van der Werff, Colour Comfort

Kleurcoaching

kleding


inclusief persoonlijk verslag


1u-1,5u


75€Ideaal in combinatie met kleuranalyse

KLEURCOACHING NLP

"Healing doesn't mean the damage never existed.

It means the damage no longer controls your life"

Akshay DubeyDe combinatie van NLP en kleurenpsychologie kunnen jou inzichten geven in hoe jij met problemen kan omgaan. Is het je faalangst of eerder je perfectionisme wat jou blokkeert? Word je beïnvloed door anderen? Of zorg je meer voor anderen dan voor jezelf?


NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP) is een methode op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het wordt gedefinieerd als “de wetenschap die zich bezighoudt met het bewust maken van onbewuste processen”. De meeste gesprekken over onszelf gaan door in ons onderbewustzijn. We luisteren eigenlijk niet bewust naar dit constante innerlijke commentaar dat we maken op ons leven, op de mensen die we ontmoeten, op onszelf en de manier waarop we eruit zien en handelen. Met behulp van NLP herken je je eigen valkuilen en leer je ze te vermijden.


Colournostics is gebaseerd op een unieke combinatie van NLP en de psychologie van kleur. Het is een krachtige techniek die je kan helpen jouw innerlijke blokkades of zelfbeperkende overtuigingen te ontdekken en deze om te buigen in positieve gedachten. Je krijgt inzicht in bepaalde situaties, patronen of symptomen. Het maakt het vermogen in je wakker om een bijdrage te leveren aan je eigen genezingsproces. En het fijne is: je hoeft jouw zorgen of blokkades niet te vertellen aan mij. Jij bepaalt het proces! 


Met behulp van een 'bordspel' geef jij een kleur aan jouw probleem. NLP doet de rest. Je krijgt de nodige bagage mee aan inzichten en perspectieven die je verder helpen met je uitdagingen om te gaan. Colournostics geeft inzicht in fysieke en emotionele blokkades, maar is op zich niet bedoeld om een diagnose te stellen of om ziekten of fysieke problemen te behandelen. 


Toepassing Colournostics:

* Inzicht krijgen in één of meerdere problemen of zorgen en deze ombuigen naar een positieve instelling of affirmatie. One-on-one of in workshopvorm.

* Inzicht krijgen in een (chronisch) symptoom dat mogelijks veroorzaakt wordt door (negatieve) gedachtenpatronen of emoties.

* Ook mogelijkheid tot het maken van een visionboard (zonder knippen en kleven), over verschillende thema's in je leven waar je wilt aan werken. 

* Colournostics is ook geschikt voor kinderen die moeite hebben om zich goed uit te drukken en te vertellen wat hun dwars zit.

Kleurcoaching

NLP0,5u-1u


30€50% korting

in combinatie met Reiki behandeling


Kleurcoaching

visionboard1u-2u


40€
zonder knippen en plakkenUniek idee voor een teamevent of om samen met collega's, familie of vrienden te doen:

WORKSHOP kleurcoaching


Keuze uit:

*maken van een visionboard over verschillende thema's in je leven waar je wilt aan werken

*combinatie van een infosessie over kleurenpsychologie (of kleuranalyse)

en een workshop kleurcoaching NLP


Er hoeft niets in de groep te worden gedeeld!

Je werkt zelfstandig aan het visionboard of in de workshop aan de door jouw gekozen thema's.


Dit gaat door in het historisch centrum van Brugge

en dus ideaal om te combineren met een uitstap, shopping en/of etentje in hartje Brugge.


"Wij volgden de infosessie en workshop kleurcoaching NLP (neuro linguistisch programmeren) in groep met de collega's. Het was een onderdeel van onze teambuildingsdag. Voor velen onder ons totaal onbekend terrein. We werden op een aangename en warme manier onthaald door Kathleen en onze nieuwsgierigheid was vlug gewekt. We hebben iets bijgeleerd en ook veel plezier gehad. We denken er vaak nog eens aan terug als een collega eens een nieuw kleurtje draagt." S.M. (juni 2022)

“Was super... er was een fijne en warme energie! Een uitgebreide uitleg gekregen en fijne tips en ook wel iets om over jezelf bij te leren! Kathleen doet meer dan haar passie...ze doet het met heel haar hart!"


Tamara S. (nov 2022)

“Zeer fijne en interessante workshop van Kathleen! Warm onthaal.”


Annick M. (nov 2022)

“Een tijdje geleden volgde ik een workshop rond kleurenpsychologie bij Kathleen. Ik heb deze workshop als zeer boeiend en aangenaam ervaren. Niet alleen merk je dat Kathleen kennis van zaken heeft, haar rustige, warme energie EN de setting waarin het geheel plaatsvond, maken het een aanrader voor éénieder die met (het effect van) kleur aan de slag wil.”


Debby C. (nov 2022)

Kleurenpsychologie bij kleding

wat kan de kleur roze voor jou doen...

Roze vond je tot vorig jaar niet in mijn kleerkast. Ik had daar geen affiniteit (meer) mee, het lag me niet en ook, het was niet bepaald één van mijn topkleuren volgens een vroegere kleuranalyse.


Eigenlijk zijn enkel mijn topkleuren blijven hangen na die kleuranalyse : zwart, grijszwart, chineesblauwzwart en enkele roden. Wie wil er nu niet steeds TOP uitzien?! En ja, ik stond/sta goed met zwart en donkere kleuren. Dus helaas, in de laatste 20 jaar verdween geleidelijk aan de kleurrijke kleerkast, verdween roze en andere kleuren uit mijn leven.


Nu ik me verdiept heb in de kleurenpsychologie, begrijp ik helemaal waar het fout is gelopen, welk effect dit op mij heeft gehad. Nu begrijp ik waarom ik meer voor anderen zorgde, anderen op de eerste plaats zette. En ik, waarom zou ik aan mezelf denken? Was dat niet egoïstisch? Misschien wou ik me ook minder kwetsbaar opstellen? En me dan nog eens extra beschermen door veel zwart te dragen.


Na mijn burn-out en zoektocht naar meer energie, naar mezelf, was het toch wel tijd om aan meer zelfzorg te doen, wat minder kritisch te zijn voor mezelf en mijn vrouwelijke, emotionele en kwetsbare kanten te tonen. En dat zijn nu juist de positieve eigenschappen van roze!!


Ik geef toe dat ik niet stond te springen om een topje, bloesje of pull in roze te kopen. Ik voelde de connectie nog niet, ik was er nog niet klaar voor om de eigenschappen van de kleur roze echt te voelen en toe te eigenen. Dan maar beginnen met een roze tandenborstel (eigenlijk fuchsia, maar ok ik vond dat al een stap in de goeie richting ). En waarom geen rozekwarts armbandje? Die kon ik nog wat wegmoffelen onder mijn mouw. En na een paar maanden was ik er klaar voor, ik wou en zou een rooskleurig t-shirt kopen. Was ik even blij met mijn nieuwe kleurenkaart en mijn opleiding als kleurconsulente. Want er is roze en roze en roze (zacht roze, oud roze, zalmroze, lilaroze…) .


Afhankelijk van welk type je bent (lente, zomer, herfst of winter en alle mixtypes er ook nog eens bij) sta je beter met bepaalde tinten van roze. En nu heb ik al verschillende kledingstukken in meerdere tinten roze. Zelfliefde, voor velen een moeilijk gegeven. Jezelf aanvaarden zoals je bent, ook met je tekortkomingen. Laat roze je daarbij helpen!

Breng het zonnetje in huis met oranje

Ik ben er van overtuigd dat jullie allemaal als kind wel eens oranje hebben gedragen. Ik ook, toch zeker tot mijn 16e en daarna … niets meer. Nogal een opvallend kleur, oranje, en dat wou ik nu net niet. Ik viel al genoeg op met mijn 1m83. En ik ben er vast van overtuigd dat velen onder jullie de laatste jaren ook geen of heel weinig oranje hebben gedragen. Ben ik juist of ben ik juist?


Voor diegenen die oranje wel regelmatig in hun leven hebben/dragen, kan ik maar 1 ding zeggen: PROFICIAT!! Echt waar, jullie durven te genieten van het leven, nieuwe deuren te openen, in de kijker te staan. Jullie kunnen om jullie zelf lachen, zijn heel sociaal, spontaan en optimistisch.


En wij, diegenen die de laatste jaren geen oranje meer hebben aangeraakt (ook al hangt er iets in je kledingkast), diegene die misschien wel een hekel hebben aan oranje?! Misschien zijn we bang voor het onbekende of voelen we ons slachtoffer van het leven in plaats van schepper, zijn we psychisch en/of geestelijk uitgeput, ontmoedigd door iemand of zelfs getraumatiseerd. Misschien willen we hardnekkig de controle over ons leven behouden in plaats van op avontuur te gaan, nieuwe wegen te bewandelen, nieuwe deuren te openen. Voor jullie geef ik de wijze raad om terug ORANJE in jullie leven te brengen! Oranje wordt zeker aangewezen bij traumaverwerking en bij depressie.


Begin klein, iets in huis, op je nachtkastje, ja daar zijn we weer: een tandenborstel (voor diegenen die nog manueel tanden poetsen), waarom niet. En dan zal er zeker een dag aanbreken dat je oog valt op een oranje bloesje, topje of pull tijdens het shoppen.


“Maar ik sta niet met oranje!”, hoor ik sommigen al roepen (of eerder denken). Ok vraag jezelf dan af: is het de kleur, of dus de eigenschappen van die kleur, die jou afstoten OF heb je het al eens geprobeerd en zag je er maar "mottig" uit met die kleur?

In het 1e geval: lees opnieuw de tekst hierboven en hopelijk besef je of herken je jouw blokkade(s) of beter: jouw uitdaging(en).

In het 2e geval zou het goed kunnen zijn dat je niet de tint van oranje hebt gekozen die met jouw uitstraling resoneert, die eigenlijk jouw uitstraling teniet doet (je ziet er dan "mottig" of ziekelijk uit).


Er zijn zoveel soorten oranje: oranjerood, geeloranje, zalmoranje, dieporanje, verkeersoranje, vermiljoen, signaaloranje, pasteloranje… En ja, de warme seizoenstypes (lente en herfst) kunnen logischerwijze gemakkelijker oranje dragen. Maar ook de koele seizoenstypes (zomer en winter) kunnen dit! Ik ben winter (met een flow naar de herfst) en heb dit jaar EINDELIJK een oranje bloesje gekocht. IEDEREEN kan ELK KLEUR dragen, dus ook oranje.


Ik geef toe, oranje is waarschijnlijk één van de moeilijkste kleuren om de juiste tint voor jou te vinden. De keuze van mijn oranje, de oranjetint die wel mee resoneert met mij, ging gelukkig vlot door gebruik te maken van mijn KLEURENWAAIER. Naast het bloesje en de tandenborstel (de oranje kwam na de roze/fuchsia , zie vorige post) draag ik soms ook een kristallen armbandje van carneool en/of een hangertje van rode jaspis of mookaïet. Ja, ik ben trots op mezelf dat ik die stap heb gezet, die deur heb open gedaan! De drempel om andere, nieuwe deuren te openen is nu kleiner geworden. ORANJE is terug in mijn leven! En ik wil die graag ook weer in jullie leven brengen…

Te veel van een kleur heeft dan weer een negatief effect op jou

Mijn oma zei altijd: “Alles waar een TE voor staat, is niet goed.”. Te goed zijn, te vrijgevig, te weinig, te veel… En daar wil ik het nu eens over hebben. Als je een kleur TE VAAK draagt, dan helaas heeft dit een negatief effect op jou zonder dat je het doorhebt.

 

Heel veel van mijn klanten geven ZWART een 10 op de schaal van ‘wat heb ik de laatste 12 maanden van kleuren gedragen’ (met 0=nooit en 10=heel vaak). ZWART wordt dus HEEL VAAK gedragen. Nu straalt zwart wel vastberadenheid uit, iets krachtigs en mysterieus. Zwart kun je ook dragen om onopvallend te zijn, een beschermende muur tussen jou en anderen, maar ook tussen jou en je diepste gevoelens te zetten. Pubers dragen graag zwart want ze willen met rust gelaten worden, “kom niet te dicht bij, laat mij mijn eigen ding doen”. Ze willen dan ook geen inmenging van ouders of leraren.

 

Vaak wordt zwart gebruikt om iets te verbergen. Dit kan onzekerheid zijn, maar ook overgewicht en potentieel. Zwart is meestal het uniform van het bedienend personeel in een restaurant en van de leden van een orkest: de aandacht moet niet op hen gevestigd worden, maar respectievelijk op het eten of de muziek. 

 

Teveel zwart kan ervoor zorgen dat anderen de indruk krijgen dat je hun inmenging en hulp afwijst en dat je weet wat je wilt en weet hoe er te komen (ook al is dit niet zo). Teveel zwart kan jou er ook van weerhouden jouw eigen potentieel tot uiting te laten komen. Het put je lichaam uit op alle niveaus: emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel.

 

Kortom een OVERDOSIS ZWART kan leiden tot verwerping van inmenging, inflexibiliteit, isolatie, depressie en het verbergen van potentieel. Ontzeg jij jezelf om kleurrijk en ten volle te leven?